Zelené zákoutí Benešova

Vnitroblok plný zeleně, vzduchu a života!
ID návrhu: 37
Nezískal podporu občanů
2023
Sdílet:

Odstranění starých, rezavých a hlavně nepoužívaných klepadel, sušáků a tyčí. Zelenou plochu upravit a revitalizovat, jelikož např. auta najíždí na zmíněný zelený prostor. Toto ničí trávník, tvoří se bláto, kaluže, tedy srovnat terén a zasít nový trávník.

Stávající lavičky jsou zcela nelogicky umístěny hned u aut a pod stromy, tedy nikdo na nich nesedí, čemuž není divu, naprosto to nelze.
Těchto “vnitrobloků” je ve staré zástavbě u Vodárny vícero. Nicméně tento zmiňovaný je řekněme nejvíce postižený trčícími železy ze země. Tato plocha je zcela nevyužívaná. Děti si zde nehrají, maximálně zde občas majitelé psů venčí své mazlíčky.
Pro toto zákoutí navrhuji odstranění všech rezavých tyčí, posunutí stávajících laviček víc do prostoru, plochu dosít trávníkem, trávník udržovat.

V domě v ul. Benešova se nachází klub seniorů, myslím, že zkulturnění této zeleně by tato skupina občanů uvítala, jelikož by v letních měsících mohli posedět venku. Pro tento vnitroblok nenavrhuji vybudování dětského hřiště

Důvod tohoto nápadu je prostý. Pokračovat v životě v této lokalitě co nejvíce lidsky, klidně, veseleji, zdravěji a zachovat co nejvíce městské zeleně.

Odhadované náklady

50000 Kč

Umístění

Vnitroblok mezi ulicemi Mikoláše Alše a Benešova

Posouzení realizovatelnosti

Realizovatelné

KRÁTCE
Návrh je realizovatelný, rozpočet dostačující.

VÍCE
Při úpravách ploch, které jsou ve vlastnictví města, ale sousedí s bytovými domy, je dobrým zvykem nechat místní obyvatele vyjádřit se  k úpravám. V tomto případě tak mohou učinit použitím kladných nebo záporných hlasů v hlasování o návrzích do Vylaď Kolín. 

REALIZOVATELNOST posuzovaly tyto odbory: odbor životního prostředí, odbor správy městského majetku, odbor investic, městský architekt. 

2 komentářů

  • Dobrý den, ano, těchto zákoutí je určitě více, jsem pro všemi deseti.

    Reagovat
  • Bydlí zde bez pár měsíců 40 let.V uvedeném prostoru bylo umístěno pískoviště,které sloužilo spíše pro venčení psů než pro malé děti.Ohledně parkovaní aut. Dříve zde parkovaly auta tak jako dnes,ale nesměli jsme zajíždět do trávy jinak nás policie pokutovala.Již v dřívější době jsme si chtěli sami (měli jsme v jednom bytě dlaždiče) posunout kostkový obrubník posunout o 1 m do travnaté plochy, (což by stačilo) aby zde bylo zachováno šikmé parkoviště.K tomu nedošlo protože někteří nájemníci o to neměli zájen,ale především nám nikdo nechtěl dát materiál na tuto úpravu (požadovali jsme od města kostky).Proto tuto variantu vítám a jsem její přívrženec. Jen chci upozornit pokud se to uskuteční,aby se nezapomělo na nalajnování stání pro auta.Jinak opravdu tento prostor je v současné době strašně zanedbaný.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ostatní návrhy