Protihluková bariéra

Vytvoření protihlukové stěny podél dálnice v místech kde nyní chybí. Jde o část mezi valy v oblasti Eden. V příloze zasílám vyznačeno oranžovou barvou.
Nerealizovatelné
2021
Sdílet:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Odůvodnění:

Prostor od dálnice, v kterém se nalézají obytné domy zvané Eden, škola, školní hřiště, mateřská škola a hřbitov, je otevřen dopravnímu hluku a prachu z dálnice neboť zde chybí jakákoliv zábrana.
Část rodinných domů v Edenu je kryto valem, který je bohužel předčasně ukončen.
Vznikla tak široká mezera, kterou hluk a prach proniká do zabydlené oblasti

Popis:

Vybudování protihlukové stěny/ bariéry v oblasti zvané Eden. Vlastně doplnění chybějící části ochrany města před dopravním hlukem a prachem mezi dvěma valy. Domnívám se, že odhlučnění této části Mníšku by mělo pozitivní dopad na akustiku v celém městě (určitě by to stálo za studii).
Pokud by došlo ke snížení hluku, ocenili by to zajisté nejen obyvatelé přilehlých domů, ale i všichni uživatelé školky, školy a jejího hřiště nebo budoucí skauti v jejich klubovně. Stejně tak i pozůstalí na hřbitově. O škodlivosti hluku se dnes již mnoho ví, takže by bylo dobré jednat.
Z čeho stěnu vybudovat nenavrhuji, to patří do rukou odborníků. Předpokládám, že by nemusela být nutně betonová, vždyť na trhu jsou i jiné materiály např. pryžové panely nebo desky z organického skla. A možná i podobně dobrým řešením by bylo vybudovat další val.

Odhadované náklady

500000 Kč

Umístění

Eden

Projekt nemůže být realizován v rámci participativního rozpočtu, jelikož pozemky, na kterých je protihluková bariéra navržena, nejsou ve vlastnictví Města Mníšek pod Brdy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnovější návrhy